Servicii general sport field

Mentenanta gazon artificial

Excelen╚Ť─â ├«n ├Äntre╚Ťinerea Gazonului Artificial:

Servicii de Mentenan╚Ť─â la Nivel European

├Än calitate de lideri ├«n domeniul mentenan╚Ťei gazonului artificial, ne m├óndrim cu oferirea unor servicii profesionale, conform standardelor europene de excelen╚Ť─â. Speciali╚Ötii no╚Ötri sunt instrui╚Ťi s─â abordeze fiecare aspect al ├«ntre╚Ťinerii gazonului artificial cu o aten╚Ťie meticuloas─â pentru detalii, asigur├ónd o calitate constant─â ╚Öi durabilitate. De la procese riguroase de cur─â╚Ťare, la ajustarea precis─â a nivelului stratului de umplutur─â ╚Öi optimizarea condi╚Ťiilor de umiditate, serviciile noastre sunt proiectate s─â p─âstreze aspectul estetic ╚Öi func╚Ťionalitatea gazonului dumneavoastr─â artificial. Prin alegerea noastr─â, beneficia╚Ťi de un parteneriat care garanteaz─â un gazon artificial ├«n cea mai bun─â form─â, reflect├ónd standardele europene de ├«ntre╚Ťinere ╚Öi durabilitate.

Chiar daca nu pare a fi necesar, gazonul artificial necesita si el o intretinere periodica. Diferenta intre operatiunile de intretinere gazon natural si cel artificial este legata in primul rand de costurile periodice de intretinere. Evident ca intretinerea gazonului artificial este mai putin costisitoare si acest lucru face ca in timp un teren sportiv amenajat cu gazon artificial sa fie mai ieftin

Unul dintre motivele pentru care este necesar sa aveti si un program de mentenanta periodica a terenului de sport cu gazon artificial este faptul ca, daca procedurile de mentenanta sunt efectuate corect, terenul de sport mentine si chiar imbunatateste conditiile de joc, astfel incat performantele tehnico sportive sa ramana neschimbate si sa garanteze mentinerea parametrilor biomecanici, cum ar fi: revenirea si rularea mingii, absorbtia socului, capacitatea buna de tractiune. In plus, o intretinere corecta limiteaza riscul de ranire a sportivilor si prelungeste durata de viata a terenului sintetic.

Cele mai cunoscute probleme care pot aparea la gazonul artificial sintetic sunt:

Lipsa de uniformitate a umpluturii de nisip cuartos sau, dupa caz, cu granule de cauciuc;

Compactarea straturilor de sustinere

Deteriorarea gazonului artificial (rupere fire de iarba, dezlipire lipituri);

Mentenanta gazonului artificial presupune respectarea anumitor reguli cu privire la cur─â╚Ťare, men╚Ťinerea nivelului stratului de umplere, gradul de umiditate, etc.

Gazonul artificial se poate încadra în doua categorii:

Gazon sintetic gol (care nu necesita umplere)

Gazon sintetic de umplere (necesita umplerea lui cu nisip cuartos sau cu granule de cauciuc).

Cand vorbim de mentenanta gazonului artificial trebuie luate in considerare o serie de proprietati ale acestuia, care necesita o ingrijire speciala:

Rezistenta culorii

poate fi mentinuta cu ajutorul periilor rotative contra si a unui sistem de aspirare

Lucrari de mentenanta gazon artificial

vezi video

Rezistenta la uzura

pentru pastrarea distributiei in conditii optime a granulelor de cauciuc si de nisip din teren se va efectua un periaj regulat, se vor indeparta buruienile pentru a se asigura ca vegetatia nu se acumuleaza pe terenul de iarba artificiala si se vor indeparta deseurile alimentare (pahare, cutii, gume de mestecat)

Permeabilitatea apei

in timpul lunilor de iarna zapada trebuie eliminata, folosindu-se un material moale (de exemplu cauciuc)

Pentru a men╚Ťine calitatea gazonului este necesar ca ├«ntre╚Ťinerea suprafe╚Ťei s─â fie realizat─â de o firm─â specializat─â, care de╚Ťine utilaje potrivite. Exist─â o serie de m─âsuri care ╚Ťin de ├«ntre╚Ťinerea periodic─â a terenului, ╚Öi anume: periajul suprafe╚Ťei, men╚Ťinerea stratului de umplere ├«n limitele recomandate, cur─â╚Ťarea.

Terenurile cu gazon sintetic trebuie irigate pe perioada verii , deoarece suprafa╚Ťa se ├«nc─âlze╚Öte ╚Öi se deteriorez─â. ├Än plus, ├«n timpul jocului, exist─â risc de accidentare, ajung├óndu-se la arsuri. La cealalt─â extrem─â, precipita╚Ťiile abundente pot deteriora stratul de umplere. Pe timpul iernii este necesar ca z─âpada s─â fie ├«nl─âturat─â, cu ajutorul tilajelor speciale, respect├ónd regulile impuse.

Un alt aspect important este men╚Ťinerea cur─â╚Ťeniei ├«n teren. M─âsurile de prevenire, cum ar fi acoperirea terenului pentru a elimina accesul p─âs─ârilor ╚Öi a gunoaielor/frunzelor purtate de v├ónt sau crearea unei alei betonate pentru accesul juc─âtorilor ├«n teren sunt benefice pentru men╚Ťinerea cur─â╚Ťeniei.

Regulile pentru ├«ngrijirea terenului trebuie cunoscute ╚Öi de beneficiarul proiectului ╚Öi de cele mai multe ori firma care instaleaz─â gazonul le pune la dispozi╚Ťie. ├Äns─â, orice problem─â care apare, trebuie adus─â la cuno╚Ötin╚Ťa firmei de specialitate (instalare ╚Öi/sau mentenan╚Ť─â gazon). Dup─â evaluarea situa╚Ťiei aceasta va lua m─âsurile care se impun. Interven╚Ťia neautorizat─â poate atrage dup─â sine pierderea garan╚Ťiei ╚Öi distrugerea mai ampl─â a terenului.

Dac─â dori╚Ťi s─â afla╚Ťi mai multe despre regulile de baz─â referitoare la ├«ntre╚Ťinerea gazonului, v─â rug─âm s─â desc─ârca╚Ťi fi╚Öierul.

Vreti mai multe detalii?


Cu o experien╚Ť─â de peste 15 ani ├«n domeniul amenaj─ârii terenurilor sportive, General Sport Field este partenerul t─âu de ├«ncredere ├«n dezvoltarea unui proiect remarcabil. De-a lungul anilor ne-am perfec╚Ťionat tehnica de lucru ╚Öi ne-am modernizat echipamentele pentru a oferi calitate ╚Öi eficien╚Ť─â. Nu am omis nici caracterul ecologic al materiilor prime, mereu recomand├ónd partenerilor variante prietenoase cu mediul.

Suntem aici ca sa te ajutam!

+407 40 273 552
office@mentenanta-gazon.ro
Strada Levantica nr. 69, Sector 3,
764051, Bucuresti, Romania
Str. Aprodul Purice, nr. 5D
Dorohoi, jud. Botoșani, Romania

Tot ce Trebuie s─â ╚śtii despre Mentenanta Gazon Sintetic - ├Äntreb─âri ╚Öi R─âspunsuri Esen╚Ťiale


Descoper─â secretele mentenan╚Ťei gazonului sintetic cu ghidul nostru complet 'Tot ce Trebuie s─â ╚śtii despre Mentenanta Gazon Sintetic - ├Äntreb─âri ╚Öi R─âspunsuri Esen╚Ťiale'. Afl─â r─âspunsuri clare la ├«ntreb─ârile tale ╚Öi sfaturi experte pentru a-╚Ťi p─âstra gazonul ├«n condi╚Ťii optime

Amenajare teren de fotbal cu gazon artificial M─âr─âcineni
Amenajare teren de fotbal cu gazon artificial

├Äntre╚Ťinerea Gazonului Sintetic: Practici Corecte ╚Öi Evitarea Erorilor Comune

├Ängrijirea ╚Öi men╚Ťinerea gazonului sintetic sunt procese esen╚Ťiale pentru a asigura aspectul s─âu atr─âg─âtor ╚Öi durabilitatea pe termen lung. De╚Öi gazonul artificial este cunoscut pentru u╚Öurin╚Ťa sa de ├«ntre╚Ťinere ├«n compara╚Ťie cu gazonul natural, exist─â ├«nc─â aspecte critice care trebuie gestionate cu aten╚Ťie pentru a evita problemele ulterioare. Iat─â ce trebuie s─â face╚Ťi ╚Öi ce trebuie s─â evita╚Ťi ├«n procesul de mentenan╚Ť─â a gazonului sintetic.

Practicile Corecte:

 • Cur─â╚Ťenie ╚Öi ├Ändep─ârtarea Resturilor: Este esen╚Ťial s─â men╚Ťine╚Ťi suprafa╚Ťa gazonului curat─â, elimin├ónd be╚Ťele, frunzele ╚Öi orice alte resturi care se pot acumula. Resturile pot afecta aspectul gazonului ╚Öi pot duce la probleme de alunecare sau chiar pot p─âtrunde ├«n structura sa. Utiliza╚Ťi unelte cu margini netede sau m─âturi cu peri moi pentru a evita zg├órieturile.
 • Perierea Regulat─â: Fibrele de gazon artificial pot fi ├«mpinse ├«n direc╚Ťii diferite ├«n timpul utiliz─ârii, ceea ce poate afecta aspectul general. Perierea regulat─â ├«n direc╚Ťii variate ajut─â la men╚Ťinerea verticalit─â╚Ťii firelor ╚Öi la prevenirea aplatiz─ârii acestora. Acest proces ar trebui s─â fie efectuat s─âpt─âm├ónal cu un utilaj de periat specializat.
 • Monitorizarea Nivelului de Umplere: Umplutura de cauciuc ╚Öi nisip utilizat─â pentru fixarea gazonului trebuie monitorizat─â ├«n mod regulat. Aceasta poate migra sau se poate comprima ├«n timp, ceea ce poate afecta calitatea ╚Öi stabilitatea suprafe╚Ťei. Completeaz─â nivelurile de umplere la nevoie pentru a men╚Ťine performan╚Ťa optim─â a gazonului.

Evitarea Erorilor Comune:

 • Neglijarea Buruienilor: De╚Öi stratul geotextil ├«mpiedic─â ├«n mod obi╚Önuit cre╚Öterea buruienilor, nu neglija╚Ťi posibilitatea acestora. ├Än cazul apari╚Ťiei unor buruieni, utiliza╚Ťi cu ├«ncredere erbicide special formulate, care nu afecteaz─â structura sau aspectul gazonului.
 • Subestimarea Alegerii Ini╚Ťiale: O alegere ├«n╚Ťeleapt─â a tipului de gazon artificial este crucial─â. Consulta╚Ťi produc─âtorii sau exper╚Ťii pentru a selecta gazonul potrivit nevoilor dvs. Evita╚Ťi modific─ârile dup─â instalare, deoarece ├«n─âl╚Ťimea, culoarea ╚Öi textura nu pot fi modificate ulterior.

Prin respectarea acestor practici corecte ╚Öi evitarea erorilor comune, ve╚Ťi p─âstra gazonul sintetic ├«ntr-o stare excelent─â de-a lungul timpului, bucur├óndu-v─â de beneficiile estetice ╚Öi func╚Ťionale pe termen lung ale acestei solu╚Ťii versatile pentru peisagistic─â.

Sfaturi de ├Äntre╚Ťinere a Terenurilor de Sport cu Gazon Sintetic

Dup─â finalizarea construc╚Ťiei unui teren sportiv cu gazon sintetic, ├«ncepe o perioad─â esen╚Ťial─â de ├«ntre╚Ťinere periodic─â. De╚Öi aceast─â ├«ntre╚Ťinere nu necesit─â aceea╚Öi densitate ╚Öi frecven╚Ť─â ca ├«n cazul terenurilor cu gazon natural, ea este un factor crucial care prelunge╚Öte durata de via╚Ť─â a gazonului sintetic ╚Öi men╚Ťine o calitate optim─â a suprafe╚Ťei pentru performan╚Ť─â sporit─â ╚Öi siguran╚Ť─â.

 • Periajul Periodic al Gazonului: Un aspect esen╚Ťial al ├«ntre╚Ťinerii gazonului sintetic este periajul s─âu. Acesta se poate realiza at├ót manual, c├ót ╚Öi cu ajutorul periajului motorizat. Scopul principal al periajului este nivelarea suprafe╚Ťei, uniformizarea terenului ╚Öi prevenirea ├«nclin─ârii ╚Öi ├«ndoirea firelor de iarb─â. De regul─â, aceast─â procedur─â trebuie efectuat─â o dat─â la fiecare 2 s─âpt─âm├óni. Prin periaj, se asigur─â men╚Ťinerea unei suprafe╚Ťe artificiale ├«n condi╚Ťii perfecte, se ├«ndep─ârteaz─â depunerile existente pe gazon ╚Öi se ├«ndreapt─â firele de iarb─â ce se pot ├«ndoi ├«n timpul jocului.
 • Stropirea ├«n Zilele Toride: De╚Öi gazonul sintetic nu necesit─â udare frecvent─â precum cel natural, udarea periodic─â aduce numeroase avantaje. Aceasta include r─âcirea suprafe╚Ťei de joc, ├«mbun─ât─â╚Ťirea performan╚Ťelor ╚Öi stabilizarea granulelor. ├Än zilele toride, stropirea ar trebui efectuat─â dup─â apusul soarelui pentru a evita evaporarea rapid─â a apei.
 • Cur─â╚Ťarea Periodic─â: Pentru men╚Ťinerea gazonului ├«ntr-o stare optim─â, este esen╚Ťial─â cur─â╚Ťarea periodic─â a suprafe╚Ťei de joc. Aceasta implic─â eliminarea corpurilor str─âine precum buruieni, semin╚Ťe, ierburi, h├órtii, frunze ╚Öi altele. Aceast─â practic─â trebuie efectuat─â s─âpt─âm├ónal sau conform necesit─â╚Ťii, ├«n func╚Ťie de frecven╚Ťa utiliz─ârii terenului.
 • ├Änc─âl╚Ť─âminte Corespunz─âtoare: Pentru a preveni deteriorarea gazonului sintetic, to╚Ťi juc─âtorii ar trebui s─â poarte ├«nc─âl╚Ť─âminte adecvat─â ╚Öi potrivit─â pentru jocul pe aceast─â suprafa╚Ť─â. Evita╚Ťi orice substan╚Ťe chimice corozive precum benzina, kerosenul sau motorina care pot afecta gazonul.
 • Desz─âpezire Eficient─â: ├Än sezonul rece, pentru ├«ndep─ârtarea z─âpezii de pe terenul de fotbal sintetic, se poate utiliza un plug cu greutate redus─â ╚Öi cu ro╚Ťi de cauciuc. Desz─âpezirea trebuie efectuat─â de la centru c─âtre exterior pentru a asigura eficien╚Ťa ╚Öi siguran╚Ťa suprafe╚Ťei de joc.

Neglijarea ├«ntre╚Ťinerii corespunz─âtoare a terenului sintetic poate conduce la reducerea semnificativ─â a duratei sale de via╚Ť─â ╚Öi la deteriorarea prematur─â. Prin respectarea acestor sfaturi, ve╚Ťi asigura o suprafa╚Ť─â de joc de ├«nalt─â calitate, care va oferi performan╚Ťe superioare ╚Öi va r─âm├óne sigur─â pentru utilizatori pe termen lung

Cum s─â men╚Ťinem gazonul artificial pe timpul iernii?

Gazonul artificial reprezint─â o alegere excelent─â pentru cei care doresc un spa╚Ťiu exterior frumos ╚Öi ├«ngrijit pe tot parcursul anului, inclusiv ├«n sezonul rece. Cu toate c─â gazonul sintetic necesit─â mai pu╚Ťin─â ├«ntre╚Ťinere ├«n compara╚Ťie cu cel natural, exist─â c├óteva aspecte esen╚Ťiale pe care trebuie s─â le ave╚Ťi ├«n vedere pentru a v─â asigura c─â aspectul ╚Öi durabilitatea sa sunt men╚Ťinute ├«n timpul iernii. Iat─â cum s─â ├«ngriji╚Ťi gazonul artificial ├«n sezonul rece:

1. Echipamentele Potrivite: ├Äncepe╚Ťi prin a v─â asigura c─â ave╚Ťi echipamentele potrivite pentru cur─â╚Ťarea gazonului artificial ├«n timpul iernii. Acestea includ:

 • Suflant─â de Frunze: O suflant─â de frunze v─â va ajuta s─â ├«ndep─ârta╚Ťi rapid ╚Öi eficient frunzele care cad pe gazon.
 • Matur─â: Utiliza╚Ťi o matur─â pentru a ├«ndep─ârta cu u╚Öurin╚Ť─â de╚Öeurile precum frunzele, nisipul ├«n exces sau alte resturi.
 • Grebl─â cu Cap de Plastic: Pentru o cur─â╚Ťare delicat─â ╚Öi eficient─â, alege╚Ťi o grebl─â cu un cap de plastic. Evita╚Ťi greblele cu v├órfuri metalice, deoarece acestea pot provoca daune gazonului prin ruperea sau ruperea fibrelor.

2. ├Ändep─ârtarea Resturilor: Pe parcursul toamnei ╚Öi iernii, vremea poate aduce diverse resturi pe suprafa╚Ťa gazonului. Este important s─â ac╚Ťiona╚Ťi prompt ╚Öi s─â ├«ndep─ârta╚Ťi cu grij─â frunzele, crengile, ramurile ╚Öi orice alt─â mizerie care se acumuleaz─â. Utiliza╚Ťi echipamentele potrivite pentru a evita deteriorarea fibrelor de gazon artificial.

3. Periajul Regulat: Pe timpul iernii, fibtele de gazon artificial pot avea tendin╚Ťa de a se aplatiza sub greutatea z─âpezii sau a ├«nghe╚Ťului. Pentru a men╚Ťine aspectul vertical al fibrelor, efectua╚Ťi periere regulat. Utiliza╚Ťi o perie cu peri moi ╚Öi peria╚Ťi delicat ├«n direc╚Ťii diferite.

4. Monitorizarea Nivelului de Umplere: Nivelul de umplere (infill) poate suferi modific─âri ├«n timp din cauza condi╚Ťiilor meteorologice. Supraveghea╚Ťi nivelul de umplere ╚Öi completa╚Ťi-l dac─â este necesar pentru a men╚Ťine stabilitatea suprafe╚Ťei.

Cu aceste sfaturi ╚Öi un pic de grij─â, gazonul artificial va ar─âta excelent ╚Öi va fi rezistent pe tot parcursul iernii. Nu ezita╚Ťi s─â contacta╚Ťi exper╚Ťii General Sport Field pentru orice ├«ntreb─âri sau sfaturi suplimentare privind ├«ntre╚Ťinerea gazonului artificial.

Proiecte mentenanta gazon artificial


Mentenanta gazon artificial CS Viitorul
Mentenanta gazon artificial CS Viitorul
Amenajare teren de fotbal cu gazon artificial Mamaia
Amenajare teren de fotbal cu gazon artificial Mamaia

Hai sa ne cunoastem mai bine

Cu o experien╚Ť─â de peste 10 ani ├«n domeniul amenaj─ârii terenurilor sportive, General Sport Field este partenerul t─âu de ├«ncredere ├«n dezvoltarea unui proiect remarcabil.

De-a lungul anilor ne-am perfec╚Ťionat tehnica de lucru ╚Öi ne-am modernizat echipamentele pentru a oferi calitate ╚Öi eficien╚Ť─â. Nu am omis nici caracterul ecologic al materiilor prime, mereu recomand├ónd partenerilor variante prietenoase cu mediul.

EXPERIENTA95%
PROFESIONALISM100%
SERIOZITATE100%
Amenajare teren de fotbal cu gazon artificial
Contacteaza-ne
1
Aveti nevoie de ajutor?
Buna ziua!
Sunt specialist in gazon sintetic! Va pot ajuta cu ceva?