Mentenanta gazon artificial

Oferim servicii de mentenanta gazon artificial la standarde europene

Chiar daca nu pare a fi necesar, gazonul artificial necesita si el o intretinere periodica. Diferenta intre operatiunile de intretinere gazon natural si cel artificial este legata in primul rand de costurile periodice de intretinere. Evident ca intretinerea gazonului artificial este mai putin costisitoare si acest lucru face ca in timp un teren sportiv amenajat cu gazon artificial sa fie mai ieftin

Unul dintre motivele pentru care este necesar sa aveti si un program de mentenanta periodica a terenului de sport cu gazon artificial este faptul ca, daca procedurile de mentenanta sunt efectuate corect, terenul de sport mentine si chiar imbunatateste conditiile de joc, astfel incat performantele tehnico sportive sa ramana neschimbate si sa garanteze mentinerea parametrilor biomecanici, cum ar fi: revenirea si rularea mingii, absorbtia socului, capacitatea buna de tractiune. In plus, o intretinere corecta limiteaza riscul de ranire a sportivilor si prelungeste durata de viata a terenului sintetic.

Cele mai cunoscute probleme care pot aparea la gazonul artificial sintetic sunt:

Lipsa de uniformitate a umpluturii de nisip cuartos sau, dupa caz, cu granule de cauciuc;

Compactarea straturilor de sustinere

Deteriorarea gazonului artificial (rupere fire de iarba, dezlipire lipituri);

Mentenanta gazon artificial
Mentenanta gazon artificial
Mentenanta gazon artificial
Mentenanta gazon artificial
Mentenanta gazon artificial

Mentenanta gazonului artificial presupune respectarea anumitor reguli cu privire la curățare, menținerea nivelului stratului de umplere, gradul de umiditate, etc.

Gazonul artificial se poate încadra în doua categorii:

Gazon sintetic gol (care nu necesita umplere)

Gazon sintetic de umplere (necesita umplerea lui cu nisip cuartos sau cu granule de cauciuc).

Cand vorbim de mentenanta gazonului artificial trebuie luate in considerare o serie de proprietati ale acestuia, care necesita o ingrijire speciala:

Rezistenta culorii

poate fi mentinuta cu ajutorul periilor rotative contra si a unui sistem de aspirare

Rezistenta la uzura

pentru pastrarea distributiei in conditii optime a granulelor de cauciuc si de nisip din teren se va efectua un periaj regulat, se vor indeparta buruienile pentru a se asigura ca vegetatia nu se acumuleaza pe terenul de iarba artificiala si se vor indeparta deseurile alimentare (pahare, cutii, gume de mestecat)

Permeabilitatea apei

in timpul lunilor de iarna zapada trebuie eliminata, folosindu-se un material moale (de exemplu cauciuc)

Lucrari de mentenanta gazon artificial

Pentru a menține calitatea gazonului este necesar ca întreținerea suprafeței să fie realizată de o firmă specializată, care deține utilaje potrivite. Există o serie de măsuri care țin de întreținerea periodică a terenului, și anume: periajul suprafeței, menținerea stratului de umplere în limitele recomandate, curățarea.

Terenurile cu gazon sintetic trebuie irigate pe perioada verii , deoarece suprafața se încălzește și se deterioreză. În plus, în timpul jocului, există risc de accidentare, ajungându-se la arsuri. La cealaltă extremă, precipitațiile abundente pot deteriora stratul de umplere. Pe timpul iernii este necesar ca zăpada să fie înlăturată, cu ajutorul tilajelor speciale, respectând regulile impuse.

Un alt aspect important este menținerea curățeniei în teren. Măsurile de prevenire, cum ar fi acoperirea terenului pentru a elimina accesul păsărilor și a gunoaielor/frunzelor purtate de vânt sau crearea unei alei betonate pentru accesul jucătorilor în teren sunt benefice pentru menținerea curățeniei.

Regulile pentru îngrijirea terenului trebuie cunoscute și de beneficiarul proiectului și de cele mai multe ori firma care instalează gazonul le pune la dispoziție. Însă, orice problemă care apare, trebuie adusă la cunoștința firmei de specialitate (instalare și/sau mentenanță gazon). După evaluarea situației aceasta va lua măsurile care se impun. Intervenția neautorizată poate atrage după sine pierderea garanției și distrugerea mai amplă a terenului.

Dacă doriți să aflați mai multe despre regulile de bază referitoare la întreținerea gazonului, vă rugăm să descărcați fișierul.

Vreti mai multe detalii?


Cu o experiență de peste 15 ani în domeniul amenajării terenurilor sportive, General Sport Field este partenerul tău de încredere în dezvoltarea unui proiect remarcabil. De-a lungul anilor ne-am perfecționat tehnica de lucru și ne-am modernizat echipamentele pentru a oferi calitate și eficiență. Nu am omis nici caracterul ecologic al materiilor prime, mereu recomandând partenerilor variante prietenoase cu mediul.

Suntem aici ca sa te ajutam!

+407 40 273 552

office@mentenanta-gazon.ro

Strada Levantica nr. 69, Sector 3,

764051, Bucuresti, Romania

Str. Aprodul Purice, nr. 5D

Dorohoi, jud. Botoșani, Romania

Proiecte mentenanta gazon artificial


Mentenanta gazon artificial CS Viitorul
Mentenanta gazon artificial CS Viitorul
Amenajare teren de fotbal cu gazon artificial Mamaia
Amenajare teren de fotbal cu gazon artificial Mamaia

Hai sa ne cunoastem mai bine

Cu o experiență de peste 10 ani în domeniul amenajării terenurilor sportive, General Sport Field este partenerul tău de încredere în dezvoltarea unui proiect remarcabil.

De-a lungul anilor ne-am perfecționat tehnica de lucru și ne-am modernizat echipamentele pentru a oferi calitate și eficiență. Nu am omis nici caracterul ecologic al materiilor prime, mereu recomandând partenerilor variante prietenoase cu mediul.

EXPERIENTA95%
PROFESIONALISM100%
SERIOZITATE100%
Mentenanta gazon artificial
Contacteaza-ne
1
Aveti nevoie de ajutor?
Buna ziua!
Sunt specialist in gazon sintetic! Va pot ajuta cu ceva?